„ЧЕРВЕНАТА ЧУМА” – МИСТИЧНИТЕ ПРОРОЧЕСТВА НА ДЖЕК ЛОНДОН

Дали „Червената чума” на Джек Лондон е истинско пророчество или обикновена фантастика?

„Старецът беше ядосан и се вторачи в монетата:

–       Две хиляди и дванайста… – възкликна той и бързо заговори: – Това е същата година, когато Съветът на магнатите назначи Морган Пети за президент на САЩ. Тази монета вероятно е последната сечена монета. Защото „Червената смърт” дойде в 2013 г. Боже! Боже! Помислете само. Това се случи преди 60 години и аз бях единственият човек, който е живял в тези времена. Къде я намери, Едвин?”

За никого не е тайна, че вече няколко века обществото обсъжда една теория на заговора, според която света управлява шеп водещи финансисти и политици. Това е секретният Бохемски клуб, в който членува целият финансов и политически елит на САЩ. В този тайнствен клуб в Сан Франциско веднъж годишно се събира елитът. С какво се занимава той, е неизвестно, официално – елитът почива. Но привържениците на теорията на заговора смятат, че там се решават всички въпроси на световната политика, включително и избирането на президенти.

„Целият свят беше населен с хора. Документ от 2010 г. показа осем милиарда. Тогава човекът знаеше повече как да произвежда храна; тогава не беше така, както е днес. И храна имаше повече и повече хора имаше. Осем милиарда души живееха на Земята, когато дойде „Червената смърт”…”

Всъщност Джек Лондон е сбъркал малко. По данни на ООН днес на Земята живеят около 7 милиарда души; по времето на писателя населението на планетата е било 1,6 милиарда.

„През лятото на 2013 г. дойде чумата. Тогава аз бях на 27 души и аз много добре помня това.

Заешката устна изрази шумно неудоволствието си и Гренсър побърза да се поправи:

–         По това време ние говорехме през въздуха на хиляди и хиляди мили. И дойде новината за някаква странна болест в Ню Йорк. В този забележителен град в Америка живееха 17 милиона. Болните бяха само няколко и никой не й обърна внимание. Но те умираха много бързо и първият признак на новата болест беше червеният обрив по цялото тяло и на лицето. След 24 часа и дойде новината за първия случай в Чикаго…”

Вероятно Джек Лондон говори за мобилната връзка; що се отнася до Ню Йорк, писателят е направил съвсем малка грешка – днес в този град живеят 18,8 милиона души…

В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР” – „ЯСНОВИДЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРОРОЧЕСТВА” МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ДРУГИ  ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ПРОЧУТИ ГАДАТЕЛИ

 

 

 

Categories: Uncategorized