ЗАЩО Е ВРЕДНО ЕЛЕКТРОМАГНИТНОТО ИЗЛЪЧВАНЕ

 

Електромагнитното излъчване се превърна в планетарно бедствие. То се среща на всяка крачка. Трудно е да се определи пределно допустимата му доза –  при всеки човек тя е различна. Електромагнитното излъчване е навсякъде – в офиса, бита, производството.

Всеки човек има свое биополе, което е свързано с електромагнитното поле на Земята. Всеки орган на човека действа на определена честота. Ако  електромагнитното излъчването действа на някой орган чрез подобна или кратна честота, то може да увеличи или намали честотата, която е приемлива за съответния орган. Ако излъчването е силно и продължи да въздейства върху органите дълго време, това може да доведе до сериозни заболявания.

Електромагнитните излъчвания влияят отрицателно на цялото тяло на човека, но най-силно страдат централната нервна система, ендокринната система, имунната система, главният мозък, половите органи. Електромагнитните излъчвания са особено опасни за децата, младежите, бременните жени. Отрицателното въздействие може да се натрупва, ако продължи да влияе дълго време, затова болестните симптоми не се проявяват веднага, но след време възникват хормонални нарушения, рак на кръвта, тумори в мозъка, различни заболявания на нервната система. Електромагнитните вълни са опасни за хора със сърдечно-съдови заболявания, за възрастни и изтощени хора.

Животът на Земята се е зародил в условията на слаби електромагнитни излъчвания. Техни източници са били магнитното поле на Земята, космическата и слънчевата радиация.  Днес силата на електромагнитните полета на нашата планета се е увеличила няколко пъти.  Основните източници са електропроводите, радиовръзката, радиолокацията, телевизията, радионавигацията, промишлените предприятия (в някои производство се използват много вредните за човека ниски честоти – до 100 Херца). Например около телевизионните кули има мощно магнитно поле и самото място е вредно за живеене.

Електропроводите влияят негативно върху здравето на хората в радиус от 20-30 метра, а високоволтовите трасета – в радиус до 50 метра; условието е те да бъдат разположени на 200-300 метра от населените места. Обикновените тролейбуси и трамваи намагнитват пространството и надвишават официално допустимата норма 150 пъти. Когато потеглят влаковете в метрото, елекромагнитното поле надвишава обичайния фон стотици пъти.

Изследванията показват, че хората, които живеят близо до източници на силно излъчване: радари, трансформаторни подстанции, електропроводи, телевизионни централи, имат лошо самочувствие и повишен риск от онкологични болести.

 

Вкъщи също имаме много врагове – телевизорът и компютърът. Децата и тийнейджърите, които стоят дълго време пред телевизора и компютъра, често страдат от главоболие, световъртеж, намалена памет, слабост, повишена уморяемост, снижена имунна система. Компютърните игри водят до нервно-психически разстройства, заболявания на очите и болести на костите.

Всички знаем, че телевизия трябва да се гледа на не по-малко от 1,5-2 метра.  Електромагнитното поле води до изкривяване на торсионни полета, които разрушават биополето на човека; от тях няма никакво спасение, защото те проникват навсякъде. Въздействието на торсионните полета също може да се натрупва. Ние не чувстваме това въздействие, но то разрушава биополето и жизнените сили на човека. Последиците от това явление са синдромът на хроничната умора, “електронната болест”, сърдечно-съдовите болести, безплодието.

Не са безобидни и домашните лампиони, особено които са във формата на полусфера, обърната надолу и висяща от тавана. Тази форма създава насочено излъчване. Ако в стаята имате такава лампа, не стойте под нея. Най-добре е лампионите с формата на полусфера да са обърнати нагоре – излъчването да е насочено към тавана, а не към пода.

Архитектурните форми също могат да създават в дома отрицателни зони. Ъглите са най-опасните места, на които се трупа отрицателна енергия. Не е добре да стоите на ъгъла на масата. И това не е суеверие – ъгълът в този случай действа като антена и създава насочен поток излъчване. Затова са по-добри кръглите или овалните маси. Веднъж годишно пренареждайте мебелите вкъщи, за да избегнете натрупването (застоя) на отрицателна енергия.

Различните електромагнитни лечебни устройства освен лечебно действие имат и противопоказания и ограничения. При лечебния сеанс с електромагнитното излъчване могат да страдат други органи и системи у човека – сърцето, имунната и централната нервна система и др. Например апаратите за йонизиране и обеззаразяване на въздуха имат странични действия. Добре е апаратурата за йонизиране да се включва, когато в помещението няма хора.

Всички електрически прибори водят до електромагнитно натоварване на човешкото тяло. Затова при използването им се спазват определени мерки за сигурност. Когато електрическият прибор работи, възникват електрически полета и излъчвания, които са вредни за здравето. Например електрическите чайници със спиралата вътре се отразяват крайно негативно върху качеството на водата, което означава и върху здравето на човека.

Големи излъчватели на електромагнитни полета са мобилните телефони, микровълновите печки, видеомагнетофоните; списъкът е много дълъг.

Съвети на специалистите

 

Намалете количеството електрически прибори в дома си, особено в кухнята. Хладилника и микровълновата печка разположете на около два метра от масата за хранене. Телевизорът да бъде отдалечен от дивана и креслата; леглата да бъдат разположени на около три метра от източника на продължително излъчване. Компютърът ви да има защитен филтър. Сложете до него цветя, които поемат отрицателното излъчване, например кактуси. Изберете мобилен телефон с най-ниско излъчване; не говорете дълго по него. Деца до 7-8 години да не използват мобилен телефон.

 

 

 

 

Categories: Uncategorized