КЛАНОВЕТЕ РОТШИЛД И РОКФЕЛЕР СЛИВАТ АКТИВИТЕ СИ


 

 

Сливането на части от активите на клановете Ротшилд и Рокфелер е извънредно събитие. То показва, че има сривове на дълбоко ниво.  Според експерти и днес Ротшилд и Рокфелер са най-влиятелните семейства в света. Онези, които твърдят, че времето им е отминало, са или наивници или преднамерено лъжат. Фактът, че представителите на тези семейства, както и на семействата Барух, които през 1613 г. създадоха Standard Chartered Bank), и на семейство Варбург и други не са под светлините на прожекторите, означава само, че те продължават тайно да управляват света.

Президенти, премиери, новоизпечени милиардери днес не могат да се сравняват със старите кланове нито по богатство, нито по място в йерархията на световното управление. Смешно е да се четат списъците с най-богатите хора в света в списание “Форбс”. Този факт е само една класическа измама, която отвлича вниманието от онези, които Бенджамин Дизраели нарече “стопани на историята”. Тяхното реално богатство не е индивидуално, а семейно, натрупано за няколко столетия, което в определен момент може да се превърне във власт, дори в оръжие. Според аналитици семейното състояние на Ротшилд е около 2,5 трилиона долара, семейство Рокфелер има малко по-малко. Тези два клана и още 15-20 семейства не са загубили влиянието си, а продължават да управляват света и днес.

Ротшилд и Рокфелер в съюз, разбира се, и в конфликти, заедно с други семейства контролират не само Федералния резерв в Щатите и различни сектори в икономиките на много държави, но и редица секретни, но влиятелни, наднационални структури, подкрепени с огромните пари на тези семейства и реализиращи дългосрочните интереси на световната върхушка, което не означава липсата на противоречия и конфликти между представителите й.

 

Защо клановете сливат активите си?

 

Сумата не е голяма – 40 милиарда долара. Тя няма да помогне според наблюдатели за решаването на сериозните проблеми, свързани с диверсификацията на рисковете и заплахата от китайската експанзия в условията на глобалната криза. Първо, що се отнася до китайската експанзия, Ротшилд и Рокфелер няма от какво да се страхуват, и второ, двете семейства поотделно могат да решат проблемите на финансовата криза и да я преживеят. Обединяването на 40 милиарда долара с цел диверсификация на рисковете може да бъде демонстрация на слабост в двата клана, което те едва ли биха афиширали.

Според експерти обединяването на активите на Рокфелер и Ротшилд е символична акция, която показва, че световната криза се доближава до много опасна точка – не финансова, не икономическа, а системна, която може да бъде разрешена с макрорегионална или дори глобална война. Тази заплаха действително изисква обединение на активите, и то не само на двете семейства, а на семействата на голяма част от буржоазно-аристократичната върхушка в света. Сливането на активите е призив: “присъединявайте се към нашето движение”, “давайте парите си” и по този начин се закълнете във вярност…

Когато казват, че на Запад е планирано бъдеще за един милиард – “златен” или по-добрия случай – на още  един, “сребърен” милиард, това означава силно намаляване броя на населението на планетата. Това означава и намаляване на господстващата класа, свиване на световната върхушка, която ще започне да “отсича” някои разклонения – новобогаташи, полукриминални структури, и ще започне да приема други.

Интересен е следният факт: Неотдавна Бил Гейтс и Уорън Бъфет заявиха, че оставят на наследниците си много малка част от състоянието си, а по-голямата част  предават за нуждите на обществото (подобно нещо в Русия заяви Владимир Потанин). Но нито Гейтс, нито Бъфет са в редиците на световната върхушка. Дали този акт не е своеобразна такса или билет за влизане в световната върхушка на посткапиталистическия свят, знак за лоялност към “стопаните на световната игра”?

Сливането на активите на двата световни клана – Рокфелер и Ротшилд, които в миналото имаха немалко противоречия, е символ. И сигнал за формирането на нова посткапиталистическа матрица. Според наблюдатели предстоят немалко странни на пръв поглед събития, които разглеждани от правилния ъгъл, ще подредят пъзела. Във всеки случай обединението на активите на двете Р-та не е обикновено явление, а нещо много повече…

 

Андрей Фурсов

 

 

 

Tags: , ,

Comments & Responses

Comments are closed.