ТЕОРИИ НА ЗАГОВОРА, КОИТО СЕ ОКАЗАХА ИСТИНА


Защитниците на всевъзможните теории на заговора често са смятани за параноици, но понякога те се оказват неочаквано прави и светът ахка от изумление и ужас. Колкото и невъзможни да са били техните предположения, понякога се оказват истина…

Мафията съществува
През 1963 г. Джо Валачи от семейството Дженовезе се превърна в първия мафиот в историята, който наруши обета за мълчание и разказа за мафията. Той разкри всичко – от старинните тайни ритуали на мафията до нейните връзки с правителството на САЩ и ЦРУ, той въведе и понятието “коза ностра”. Оттогава никой не се съмнява, че мафията съществува.

Коинтелпро
Контраразузнавателната програма на ФБР със съкратеното име КОИНТЕЛПРО дългио години не беше тайна, защото контраразузнаването е нормална работа на държавата. Контраразузнавателните усилия на ФБР бяха насочени не само срещу съветски шпиони, но и против собствените си граждани, за което говореха само левите анархисти, но те успяха да докажат, че са прави. През 1971 г. те откраднали от ФБР документи и ги предали на пресата. От тях станало ясно, че контраразузнавачите от ФБР не само ловели чужди шпиони, но и се занимавали с унищожаване на вътрешни движения – от леви политически групи до движения за расово равноправие.

Бохемската гора
В Бохемската гора – горският ъгъл в Калифорния, всяка година се събират най-силните в света, за да се поклонят на гигантската статуя на сова. Дълги години това място било смятано за закрит мъжки клуб. През 2000 г. доброволци успели да проникнат там и да снимат церемониите. Станало ясно: първо, че в Бохемската гора се сабират само главните политици и бизнесмени, не само от САЩ, но и от други страни, и второ, че те наистина се кланят на 12-метрова циментова сова. Нито един от участниците не обяснил смисъла на този ритуал. Днес конспиролозите твърдят, че Бохемският клуб е тайното световно правителство.

Убийството на Мартин Лутър Кинг
Най-известният борец за правата на черното население в САЩ – М. Л. Кинг, бил убит от расист фанатик, но тази версия била съмнителна години наред. През 1999 г., няколко десетилетия след смъртта на Кинг, станало ясно, че зад убийството му стоят правителството на САЩ и специалните служби.
Тогава роднините на убития открили свидетел, който след дълги години мълчание, признал, че е получил от властта 100 хиляди долара като хонорар за убийството на Кинг.

Страшната истина за азбеста

Отдавна е известно, че азбестът е вреден за човешкото здраве. Но и производителите знаели за този факт; през 1962 г. разследване на американски епидемиолози показало, че той предизвиква рак, но въпреки това го пуснали в обръщение, привлечени от високите печалби. Докато информацията се криела, азбестът като евтин и здрав материал бил разпространен в много страни, които и досега се борят с последиците от това.

МК Ултра
В годините на студената война разузнаването и контраразузнаването на водещите световни държави активно търсели ефективната “суроватка на истината” за чуждите шпиони.
Но фактът, че ЦРУ ще изпитва образци от “суроватката” върху цивилни хора, се смятал за комунистическа пропаганда. От началото на 50-те години ЦРУ разработвало “суроватката на истината” и я изпробвало върху нищо не подозиращи пациенти в Алановския мемориален институт в Университета Магкил в Монреал, които се лекували от неврози и безсъние. Те били обработвани с наркотици и психотропни вещества; проверявало се как тези препарати въздействат върху съзнанието на човека. Програмата се прочула като МК Ултра. С началото на разследването през 1973 г. ЦРУ унищожило ключовите файлове от програмата. Засега не е ясно колко души са се оказали опитни зайчета и дали програмата работи и днес.

Експериментът на Таскиги
Изследването на сифилиса, проведено от 1932 г. до 1972 г. в щата Алабама, от началото изглеждало неетично. Лекарите само наблюдавали болните, без да им оказват медицинска помощ. Но онези, които твърдели, че с тях се правят безчовешки опити, били наречени паникьори. Истината разкрили журналисти в един американски вестник през 1972 г. Реалността се оказала ужасна: лекарите, които участвали в експеримента, не само забранявали на болните да приемат пеницилин, който можел да ги излекува, но и ги заразявали със сифилис, за да наблюдават клиничната картина от началото на болестта до смъртта им. Благодарение на намесата на пресата няколко десетки участници в експеримента успели да се спасят.

Операция “Снежанка”
Много години алармистите твърдели, че сциентоложката църква не е само организация от чудаци, които се покланят на някаква космическа раса, но и тоталитарна организация, която мечтае за световно господство, и се оказали прави!
През 1971 г. благодарение на бивши членове на църквата, успели да се измъкнат от нея, станали известни детайлите от операцията “Снежанка” – плана за проникването на сциентолозите в управляващите кръгове в западни страни. Около 5 хиляди агенти сциентолози от 30 страни откраднали секретни документи, съставяли криминални досиета и с шантаж или ласкателства вземали под контрола си политици от висшия ешелон на властта, обществени дейци или прочути личности.
Когато заговорът станал известен, много ръководители на църквата били арестувани и в много страни тя била обявена за секта. Но сциентолозите активно работят и днес. Дали операцията е прекратена?

Провокацията с Наира

Когато през ноември 1990 г. 15-годишната кувейтка Наира Ал-Сабах със сълзи разказала как иракски войници убиват кувейтски деца, само каменните сърца не се разчувствали. Решението за въоръжена поддръжка на Кувейт било взето бързо. Но разказът на момичето приличал по-скоро на мероприятие на специалните служби. Когато САЩ нахлуха в Ирак, всичко си отиде на мястото.
Наира се оказала дъщеря на посланика на Кувейт в САЩ – Сауд Насер Ал-Сауд Ал-Сабах, а гневната й реч била измислена от солидна пиар компания, наета от правителството на Кувейт за манипулиране на общественото мнение в САЩ и в света.

Лъжата за оръжието за масово поражение в Ирак
През 2003 г. администрацията на Буш се стреми да поиска разрешение от Конгреса да нападне Ирак, за да осъществи военан операция и да спаси света от оръжието за масово поразяване. В полза на съществуването му са приведени доводи с цифри, факти, позоваване на уважавани експерти.
Антивоенните активисти твърдели, че всичкото това е лъжа, съчинена от правителството заради постигането на собствените им военни цели. В крайна сметка американците не открили оръжие за масово поразяване в Ирак и всичките доказателства за съществуването му – фалшификат.

Специалните служби следят всекиго
С години се говори, че специалните служби в САЩ безсрамно нарушават правото на хората на частен живот, подслушвайки и наблюдавайки ги. Едвард Сноудън посочи, че Агенцията за национална сигурност в САЩ подслушва разговорите на всекиго – от обикновения ползвател на интернет до канцлера на Германия и президента на Франция. Днес операцията “Подслушване” дори се е разширила.


Мексиканските наркокартели официално са признати за една от опасностите за САЩ, за което гърмят специалните им служби. Само любителите на теорията на заговора твърдели, че специалните служби пият от един кладенец вода с наркобароните. През 2012 г. стана известна разработената от ЦРУ операция “Бърз и яростен”, при която мексиканските наркокартели купили около 1400 единици съвременно оръжие. Когато планът изплувал, ЦРУ заявило, че това била специална операция, която целяла да разруши криминалните синдикати отвътре. Но още в началото станало ясно, че това не е истина.
ЦРУ търгува с наркотици

Тази теория на заговора е една от най-потвърдените в историята. През 1996 г. американската преса написа, че ЦРУ знаело за доставките на наркотици от никарагуанските контри в САЩ, но нищо не предприемало да спре потока им.
В началото на 2000 г. се появили маса публикации за това, че ЦРУ контролира доставките на опиума от Афганистан. Доказателствата са събрани от журналисти и са много убедителни, а мълчанието на ЦРУ и американските власти е красноречиво.

Comments & Responses

Comments are closed.