КУРКУМА И МЕД – НАЙ-МОЩНИЯТ АНТИБИОТИК


Смес от куркума и мед има мощно противовъзпалително действие, убива бактериите и всякакви инфекции. За разлика от синтетичните лекарства тя няма странични ефекти за червата и храносмилателната система.
Куркумата съдържа активни съединения, които притежават много лечебни свойства; те са антиканцерогени, противовъзпалителни и антиоксидантни вещества.
Съчетанието между мед и куркума подобрява храносмилането и увеличава броя на полезните бактерии в червата.

Състав
100 грама мед
1 супена лъжица куркума
Двете съставки се смесват и се объркват до получаването на еднородна смес.

Употреба на лечебната смес при простуда
Първи ден – по половин чаена лъжичка на всеки час
Втори ден – по половин чаена лъжичка на всеки два часа
Трети ден – по половин чаена лъжичка три пъти на ден.
Желателно е лекарството да се остави да се разтвори в устата.
Ако не ви харесва вкусът на сместа, може да се разреди с топло мляко или чай.

Прочутата индийска подправка куркума навлезе в българската кулинария в последните десетилетия. Това силно ароматно растение може да оцвети всяко ястие в приятен жълто-оранжев цвят; то придава жълтия цвят и на кърито. Освен в кулинарията и хранителната промишленост, куркумата се използва и за лечение на много сериозни болести. Изследвания доказаха нейните удивителни лечебни свойства. Куркумата е евтина и затова може да замени скъпия шафран. Неслучайно я наричат “индийски шафран”. Но трябва да се знае, че куркумата и шафранът са различни растения. Един килограм шафран струва 700 долара, а един килограм куркума – 65 лв.

Последни изследвания доказаха, че куркумата е едно от най-мощните натурални лечебни средства. Тя е едно чудо на природата, което може да помогне в лечението на много болести, включително Алцхаймер, диабет, рак, множествена склероза и др.

ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА КУРКУМАТА НАУЧЕТЕ ОТ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО “РАСПЕР” – “КУРКУМАТА – ПОДПРАВКАТА ЧУДО”

Comments & Responses

Comments are closed.