КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ОРГАНИЗМА СИ, ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ

Търсете книгата на издателство РАСПЕР – „КАК ДА ВЪЗСТАНОВИМ УВРЕДЕНИТЕ СИ ОРГАНИ“

Днес милиони хора по света чакат за трансплантация на различни органи – сърце, бъбреци, черен и бял дроб. Още повече са тези, които са на хемодиализа. И лекари, и пациенти са убедени, че това е единственият начин да останат живи. Но дали това е така? Можем ли да възстановим (регенерираме) заболелия орган, без да го заменяма с друг? Все повече лекари и учени отговарят на този въпрос с ДА. Но как да стане това? Отговорът на този въпрос ще намерите в тази книга.

Тук сме събрали опита на трима големи учени, които са категорични, че увредените човешки органи могат успешно да бъдат възстановени. Това са Борис Болотов, Андрей Левшинов и Юрий Гущо.

Оказва се, че възможностите на човешкия организъм са уникални и на практика неизчерпаеми. Достатъчно е да използваме силата на ума си и опита на големите учени и лекари, за да разберем, че всеки орган може да бъде възстановен, а ние да се радваме на крепко здраве и дълъг живот.

 

Аутофагията – процес, при който клетките започват да преработват увредените и дефектните си базови части, т.е. това е процес на самопреработване на клетките, след което започва регенерацията на органите. Този процес се задейства само при силен стрес – например при гладуване.

През 2016 г. японският микробилог Йосинори Осуми получава Нобеловата награда за това, че описал механизма на аутофагия на клетките на живите организми. Днес за това говорят диетолози, медици и биолози, както и привърженици на здравословния начин на живот.

Какво представлява аутофагията

Аутофагията е състояние, при което клетките започват да преработват увредените и дефектиралите базови елементи, което позволява на самите клетки  да се самопреработват. Започва процес на регенерация на отделните клетки и на целия организъм.

Защо се увреждат клетките

Клетките се увреждат заради окислителния стрес, действието на свободните радикали, токсините от храната и околната среда, инфекции, вируси, бактерии. Колкото повече живеем и колкото по-нездравословен начин на живот водим, толкова повече в нашия организъм са увредените клетки.

Оказва се, че природата е дала способност на клетките да вършат всичкото това.

Йосинори Осуми твърди, че ако процесите на аутофагия протичат редовно, това гарантира висока продължителност на живота, забавяне на процесите на стареене, добър имунитет, отлично самочувствие, отлична работа на всичките органи.

Ако процесите на аутофагия са нарушени, това може да предизвика Алцхаймер, Паркинсон, диабет и много други болести, с които днешната медицина не може да се справи.

Излиза, че с помощта на аутофагията можем да се излекуваме от тежки болести и да удължим живота си.

Това не става автоматично, защото клетките започват да преработват своите патогенни части само в условията на силен стрес; един от тези начини е гладът. Когато клетките получават хранене отвън, няма смисъл да изпълняват допълнителна работа – да разпознават своите увредени елементи и да се заемат с утилизация. Отказът от аутофагия е редовното хранене с разнообразни храни и липсата на физическа активност.

Аутофагията се потиска от инсулина и се засилва от гликогена, т.е- при попадането на захар и въглехидратни продукти в организма тя не протича.

Как да се погрижим за здравето си?

Преди всичко с интервално гладуване. Никога не свивайте вашия хранителен покой под 12 часа в денонощието, т.е. между вечерята и закуската трябва да има не по-малко от 12 часа, а най-добре 14-16 часа; това време е нужно на нашия организъм да задейства  процесите на аутофагия и регенерация.

Краткотрайни гладувания от 12 часа до три дни – не повече, е достатъчно, за да се задейства пълният цикъл на процеса на аутофагия и да се постигне регенерация на органите. Към гладуването може да се добавят фитнес, бягане и др.

Categories: Uncategorized