С ГЛУХАРЧЕ, ЖИЛОВЛЕК И БЯЛ ТРЪН МОГАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ НАЙ-СЕРИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Търсете книгите на издателство РАСПЕР – „ЖИЛОВЛЕКЪТ, ГЛУХАРЧЕТО, НЕВЕНЪТ“ И „БЕЛИЯТ ТРЪН: БАЛСАМЪТ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ“.  Можете да ги намерите в книжарници ХЕЛИКОН, СИЕЛА, БУКПОЙНТ, в книжните борси БУКТРЕЙДИНГ и БОЛИД – на щанда на издателство ДИЛОК, в нашата онлайн книжарница rasper-bg.com и в онлайн магазина store.bg

Днес учените твърдят, че много наши болести се дължат на кислородното гладуване на съдовата система. Кислородът лошо се пренася до кръвните клетки в организма.

Заради кислородното гладуване клетките не могат да изтласкат продуктите на разпада настъпва отравяне на клетките, което може да доведе до сериозни болести.

Лауреатът на Нобелова награда Валтер фон Вартбрг и Ван Аакена смятат, че ракът може да се излекува и човек да се предпази от него, като се снабдяват клетките с кислород.

За тази цел е важно да се задейства кръвоносната система. За това помагат дихателните упражнения, но зелената част на растенията също може да помогне в този процес.

Хлорофилът от листата на растенията помага нашите клетки да се снабдят допълнително с кислород.

Хлорофил можем да получим от зелената салата, зеления лук, магданоза, копъра, руколата, листата на цвеклото, от листата на глухарчето, киселеца, жиловлека, белия трън.

Зелената част на растенията може да се добавя в салати, в първите и вторите ястия, но когато вече са готови, за да не се подлага на термична обработка и да не губи лечебните си свойства.

От зелената част може да се приготви зелен сок; на ден се употребява по една супена лъжица. Препоръчва се, ако сокът се получава с блендер, в него да се налее малко вода.

Освен на хлорофил листата са богати и на много микроелементи и витамини.

Глухарчето съдържа много калций.

Белият трън съдържа флавоноиди, които влияят благотворно върху обмяната на веществата, очистват черния дроб и помагат при най-сериозните му болести.

Листата на жиловлека са богати на витамините А, С и К.

Много витамини, за да се усвоят добре, имат нужна от мазнини, затова е добре в зеления сок или зеленото пюре да се добавят растителни масла или сметана.

Този зелен коктейл се изпива сутрин, на гладно.

Диетолози препоръчват всеки ден да имаме зелени листни зеленчуци и зелени подправки на трапезата.

По каква причина възниква кислородното гладуване на клетките

Кислородното гладуване възниква поради недостиг на витамини и минерали.

Categories: Uncategorized