КАК АНГЛИЯ СЛУЖИ НА ИДЕЯТА ЗА “ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД”


 

Властите във Великобритания заявиха, че поддържат браковете между хомосексуалисти. Те имат намерение да сменят израза “мъж и жена” в официалните документи с термина “партньори”, за да “спазят правата на сексуалните малцинства”. Смяната на термините се извършва в рамките на кампания за легализиране на т.нар. еднополови бракове.

Ако някой обиди сексуалните малцинства, наказателният кодекс във Великобритания предвижда много години затвор за прегрешилия. Според активисти на сексуалните малцинства има ситуации, в които използването на термина “мъж и жена” за определяне на съпрузите е неприемливо. По данни в «The Telegraph» в официалните документи може дори да забранят израза «майка и баща».

Според властите «главни нарушители на спокойствието и екологичната хармония са многодетните семейства».

Британски психиатри проведоха анонимна анкета сред парламентаристи в страната. Изследването показва, че всеки пети депутат страда от психически разстройства, което според английските закони е недопустимо. Според британското законодателство, ако парламентарист страда от психическо разстройство, трябва да се откаже от поста си, без право да бъде възстановен. Инициаторите на анкетата – Общопартийната парламентарна группа за психично здраве, Кралският колеж на психиатрите и «редица благотворителни организации» си поставиха за цел да убедят британското правителство, че «подобна дискриминация е недопустима» и поискаха остарелият закон да бъде преразгледан… Инициаторите на анкетата посочват, че «членовете на парламента и перовете не бива да се смущават от своите лични преживявания, но днес са принудени да мълчат заради предразсъдъци, невежество и страх, с които са завоалирани психичните заболявания…»

Във Великобритания натискът срещу многодетните семейства не е от вчера. Според английски чиновници «многодетните семейства са екологични нарушители, подобни на шофьорите на големи автомобили; освен това те не се грижат и за преработката на пластмасовите торбички…»

В отчета на британския Фонд за оптимизиране на населението през 2007 г. се казва, че за да се намали раждаемостта, трябва да се намали отделянето на въглероден окис. За да се «избегнат необратимите промени в климата» чиновниците призовават всяко британско семейство да има само по едно дете.

Според коментарите «този призив по абсурдност прилича на призивите на властите по време на водната криза, когато кметът на Лондон Кен Ливингстън с цел икономия на прясна вода помоли лондончани да не мият тоалетните си… Водната криза мина, странните инициативи останаха в миналото, а на фона на измиращата Европа призивът към англичаните да не се плодят изглежда странен. В   Китай се спазва принципът  – «едно семейство – едно дете», но при два миллиарда население той е оправдан. Когато 60-милионната Англия се страхува от пренаселване заради влошена екология, тогава обществото задава въпроса за психическото здраве на нацията и най-вече на правителството й.

Засега няма отговор на въпроса.

Преди няколко години дъщерята на желязната лейди Маргарет Тачър написа мемоари, в които разказа за прогресиращото слабоумие на майка си. Като премиер на Англия тя беше посочила, че за да бъде ефективна икономиката в СССР, в страната трябва да останат само 15 милиона…

В Англия от доста векове са загрижени за това как «да помогнат» на държавите с «излишно» население от гледна точка на онова, което англичаните наричат «ефективна икономика».

 

Как Англия намали населението в Ирландия и Индия

 

През 19 век Англия решаваше какво да прави със съседна Ирландия? В началото на 19 век населението на двете страни е почти равно. Към края на века населението на Ирландия е единственото в Европа, което не нараства, а силно се намалява  – от 10 на три милиона! През 1846 г.  страната е обхваната страшен глад; загиват повече от един миллион души. В същото време зърното и животните се изнасят в Англия! Английското правителство не пречи на този процес и поощрява емиграцията. Към края на 19 век Ирландия престава да бъде проблем за Англия. В Ирландия остават само онези, които се занимавали със селско стопанство и там вече нямало «излишно» население…

Подобна технология англичаните използват по време на Втората световна война в Индия (Бенгалия), където населението поддържа «Августовската революция» през 1942 и Индийската национална армия, която се бори с британския колониализъм. Индийците са принудени да намалят селскостопанската продукция, от Бенгалия започват масово да изнасят ориза и зърното, от местоното население са иззети средствата за придвижване (лодки и слонове). В резултат на всичко това през 1942-43 г. в Индия избухва страшен глад, умират около 3,5 милиона души. Инспекторът по делата на Индия Леополд Емъри не скрива, че Уинстън Чърчил «се отнася към нас както Хитлер». Чърчил смята индийците за «мерзка раса, която се спасява само чрез размножаване и която заслужава съдбата си…» На съобщенията за масовата смърт на индуси той реагира с телеграмма: «Ако у вас има глад, защо Ганди още не е умрял?»
Това е само един от механизмите за намаляване на населението.

Паралелно с него се прилага и втори механизъм – намаляване на раждаемостта. В Англия с тази цел се поощрява безбрачието сред различните слоеве, например сред преподавателите в Кембридж. Икономистите задават въпроса – защо да се съкращава добрата част от населението, като има лумпен-пролетариат… Така се раждат различни обществени течения, които сочат, че най-хуманният начин да умрат “ненужните слоеве” от населението, които никога няма да бъдат нужни, е поощряването на отказа от раждане на деца!

Всички изброени механизми за намаляване на населението имат отношение към днешния ден. Процесът на неоколониалния грабеж на страните от бившия “втори” и “трети” свят от Запада се задъхва. От една страна, грабенето става все по-трудно, а на някои места няма какво да се граби. От друга страна – ограбените в цял свят, от Латинска Америка до Азия, все по-настойчиво търсят правата си и нямат намерение да измират.

Тази издевателска и парадоксална ситуация учудва дори правителствата на благополучните страни на “златния милиард”; дори в Лондон забелязаха, че огромна част от ресурсите на планетата употребяват не ограбените от колонизаторите страни и континенти, а самият “златен милиард”!

 

Николай Малишевски

 

 

 

 

Comments & Responses

Comments are closed.