МАГИЧЕСКИТЕ ПОСЛАНИЯ НА “МАЙСТОРА И МАРГАРИТА”


МАГИЧЕСКИТЕ ПОСЛАНИЯ НА “МАЙСТОРА И МАРГАРИТА”

 

Според някои изследователи на творчеството на М. Булгаков романът “Майстора и Маргарита”  е пропит с пророчески дух: в него са кодирани събития от миналото и бъдещето; в книгата има много магически елементи.  Този шедьовър се превърна, твърдят изследователите, в една от най-важните книги на всички времена, тъй като тя помага да се разбере съвременната магия (наред с “Вълшебникът от Оз” и “Портрета на Дориан Грей”).

Според Булгаков цялата наша цивилизация е забъркана с магия. Например днешните  козметология и кулинария, които в древността били смятани за магически ритуали. В “Майстора и Маргарита” 30-годишната Маргарита с помощта на вълшебен крем изглежда като 20-годишна.

В шедьовъра на Булкагов има шоу, магия, илюзия, превращения, човешко жертвоприношение, вълшебни кремове и полети. Вълшебният крем предлага на Маргарита Азазело, чийто образ е взет от легендите за падналия ангел, а днес много изследователи го свързват  с мирогледа на илюминатите. Според Книгата на Енох Азазел обучил хората на военно дело и козметология, която според Овидий била свещена.

В “Майстора и Маргарита” присъства и Ариман (така се наричал богът на злото в Древна Персия), немският философ Воланд, наперените животни – котаракът Бегемот, маймуни, ята врани, символични фигури (триъгълници), магическите цифри – 12, 30, 31, 50… В романа има психоболница, бижута, пеперуди, огледала и тъмни очила – всичко това са детайли от магията, която се използва за контролиране на умовете.

Маргарита в романа се възползва от вълшебния крем; тя става невидима и полита на метла. Това действие може да се възприеме като астрален полет, или астропроекция. За да постигнат това състояние, вещиците използвали известното растение Atropa Belladona…

Вероятно трябва отново и отново да препрочитаме “Майстора и Маргарита”, за да разберем намеренията на илюминатите чрез СМИ да  контролират съзнанието на хората с магьосничество.

Днес магията и магьосничеството владеят умовете на хората и медиите, включително и козметичната промишленост, която е една от най-важните в съвременния свят, тъй като дава възможност хората да изглеждат млади и привлекателни, дори да бъдат безсмъртни.

И кухнята днес е магически ритуал, каквато е било в римската античност или по времето на Нострадамус; тя се разпространява чрез медиите в наши дни и е препълнена с магия и окултизъм. Неслучайно почти всички главни готвачи във Франция са масони; те се опитват на всяка цена да запазят в тайна своите рецепти и секрети.

Шекспир смятал, че котлите се отнасят към инструментите на черната магия. Днешните “котли” са стадионите, в които се “варят” човешките умове…

Един пример за използването  на магията в козметологията. Прочутата Лейди Гага наскоро предложи своя нов парфюм “Fame”. Тя го рекламира в най-тиражните медии и нарече парфюма “магическа микстура” и заяви, че  съдържа забранени компоненти. Според едни слухове в нея има кръв,  според други микстурата съдържа мъжка сперма; но едно е сигурно, че тя съдържа силно действащата Atropa Belladona, смесена с аромат на орхидея и други силни аромати, които подлудяват хората около попдивата.

Няма съмнение, че известността и популярността  винаги са се ценили високо, наравно със здравето, младостта и привлекателността.

Така че нашият ум попада в капаните на всякакви послания и ние нямаме време, нито сили да се съпротивяваме.

Магьосничеството и магията са част от стила в живота, както в живота на Лейди Гага, както в нашия живот в капиталистическото общество, в което господстват парите, илюзиите и измамите…

 

Comments & Responses

Comments are closed.