В12, К2, В17 И ОСТАНАЛИТЕ ВИТАМИНИ

лв.18,00

Описание

ВЪРХУ КОИ СИСТЕМИ И ПРОЦЕСИ В ОРГАНИЗМА ВЛИЯЯТ ВИТАМИНИТЕ

Витамин А – ретинол: влияе върху зрителния процес, защитава слизестите обвивки в организма, отговаря за красотата на кожата и защитава от инфекии;

Провитамин А – бета-каротин: влияе върху зрителния процес, зощитава слизестите обвивки в организма, антиоксидант.

Витамин В1 – тиамин: участва във въглехидратния обмен и върху работата на нервната система, тонизира нервната система.

Витамин В2 – рибофлавин: регулиратор на обменните процеси,  има важна роля в мастния, белтъчния и въглехратния обмен; обезврежда токтсините.

Витамин В3 – ниацин:  участва в мастния, белтъчния и въглехидратния обмен, подпомага функцията на нервната система, спомага за комуникацията между нервните клетки,  обезврежда токсините, участва в синтеза на червените кръвни клетки и някои хормони.

Витамин В5 – пантотенова киселина:  изпълнява ролята на невромедиатор, участва в производството на гликоген и мастни киселини.

Витамин В6 – пиридоксин: главният биоенергетик в организма, участва в обмяната на веществата, особено в обмяната на белтъчините и мазнините, в синтеза на ферменти.

Витамин В7 – биотин: участва в гликогенния и мастния обмен, влияе върху кожата, косата и нервите, защитава нервната тъкан.

Витамин В12 – цианокобаламин: най-главният витамин в кръвотворенето, участва в клетъчните функции, в образуването на червени кръвни клетки и в работата на нервната система.

Витамин В9 – фолиева киселина: участва в клетъчното делене, в белтъчния обмен, в работата на нервната система.

Витамин В4 – холин, и витамин В8 – инозитол: те са невромедиатори, участват в работата на нервната система, в обмяната на калция, влияят на инсулиновата дейност. Холинът защитава черния дроб, участва в синтеза на фосфолипиди в него. Инозитолът има липотропно и успокояващо действие, въздейства върху моториката на стомашно-чревния тракт.