ПРИРОДНИТЕ АНТИБИОТИЦИ

лв.18,00

Описание

Днес ние употребяваме прекалено много антибиотици, които унищожават нашия естествен имунитет. Това явление придоби характер на епидемия. Синтетичните антибиотици убиват полезните бактерии в нашите черва  и създават особени бактерии, които са много устойчиви към предписаните от лекарите лекарства. За да се предпазим от това негативно явление, вместо да изтощаваме имунните способности на нашия организъм със синтетични антибиотици, можем да се възползваме от противовъзпалителните и противомикробни свойства на плодове, зеленчуци, подправки и билки, които са отлични природни антибиотици.

Синтетичните антибиотици са вещества с антимикробни свойства; те действат на микроорганизмите, потискайки растежа им или ги убиват.

Думата антибиотик има гръцки произход. Тя е образувана от съставките анти – “против”, и биос – “живот”. В съвременната наука и в документите на Световната здравна организация не се употребява думата “антибиотици”, а по-коректният израз “противомикробни препарати”.

Антибиотиците бактерициди въздействат силно потискащо върху растежа и размножаването на бактериите.

Всеки съвременен човек знае, че антибиотиците не въздействат върху вируси, затова е безполезно използването им при вирусни заболявания – грип, хепатити, рубеола, морбили. Но някои видове антибиотици като тетрациклините могат да въздействат и на някои вируси.

Древните гърци и египтяни използвали плесен и някои растения  в лечението на инфекции. В древните Египет, Китай и Индия налагали плесенясал хляб върху гнойни рани, за да убият микроорганизмите. Плесен за лечебни цели се препоръчвала в трудове на учени и философи.