ТИМУСЪТ: ЖЛЕЗАТА НА ИМУНИТЕТА

лв.18,00

Описание

ТИМУСЪТ: МИСТИЧНИЯТ ОРГАН

В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Пандемията или, както все по-често я наричат, пландемията Коронавирус, промени живота на цялото човечество. Страхът и тревогата са господарите, които шетат в душите и къщите ни. Наистина ли всичко е толкова срашно и апокалиптично, както искат да ни внушат? Човекът и Човечеството са се справяли с много по-страшни зарази. Ще се справим и сега. Необходимо е обаче не да вярваме на проповедниците на смъртта, а да знаем. Да знаем за възможностите на нашето тяло и за това, как можем да се справим с вирусите и болестите.

Човешкото тяло има органи, чиято функция е изяснена и работата им се вижда; това се отнася например за сърцето, белия дроб, бъбреците и други. Но функцията на някои органи дълго време остава загадка за медицината.

Един от най-загадъчните органи в човешкия организъм е тимусът, наречен вилоподобна жлеза, заради своята форма. При възрастните тя е атрофирала, но това не пречи те да водят съвсем нормален живот. Такава метаморфоза не се случва с нито един друг орган. Защо е така? Да не би да е сбъркала Природата? Оставила е тимуса като някаква следа от миналото?! В тази книга ще се опитаме да отговорим на тези въпроси. Ще ви разкажем колко важна жлеза е тимусът за нашата имунна система.