ЦЕЛЕБНАТА СИЛА НА МАСЛАТА

Разпродажба!

лв.15,00 лв.12,00

Описание

 

Етеричните масла имат бактерицидно, противовъзпалително и антисептично действие върху организма на човека; действат оздравяващо върху нервната система; отразяват се благотворно на емоциите и психическото здраве на човека; маслата притежават положителен дерматологичен ефект, възстановяват и оздравяват кожата и косата; обновяват механизмите на саморегулация в човешкия организъм; имат биоенергийна ценност; 70% от етеричните масла отстраняват бързо дефектите на кожата и слизестите обвивки след изгаряния и травми; 65% имат обезболяващи свойства; 60% влияят положително върху състоянието и функциите на дихателната система; 50% от етеричните масла подобряват функциите и състоянието на кръвообращението; 40% действат лечебно върху храносмилателната система; 40% възстановяват функционалното и тъканното здраве на отделителните органи; 30% от етеричните масла отстраняват шлаките от организма и неутрализират отровите; 30% възстановяват и повишават имунната защита в организма; 30% оптимизират работата на жлезите с вътрешна секреция и подобряват хормоналния фон; 20% от етеричните масла имат антипаразитарна активност.

Оздравяващото действие на етеричните масла върху организма

 Етеричните масла влияят на организма чрез обонятелните рецептори, като оказват психоемоционално въздействие, и чрез кръвотока, влияейки на органи и тъкани.

Благодарение на съдържащите се в повечето етерични масла фитонциди те имат антисептично въздействие върху ентерококи, бацили, гъбички, вируси и др. Антисептично въздействат маслата от мента, канела, салвия, лавандула, лимон и др.

Етеричните масла имат противовъзпалително действие, което се проявява чрез намаляване на съдовата проницаемост, стабилизиране мембраните на клетките, усилване на  кръвообращението, заздравяването на рани, чрез лечението на възпалителни болести на ставите и мускулите, отоци и мускулни спазми. Противовъзпалително влияние имат маслата от дафинов лист, лавандула, босилек и др.

Етеричните масла имат бронхолитично въздействие, затова са подходящи в лечението на бронхити, тонзилити, простуди, хрема. Бронхолитично действие имат маслата от евкалипт, анасон и др.

Въпреки че се наричат “масла”, етеричнита масла нямат нищо общо с растителните масла и са съвсем друга субстанция. Те не съдържат мастни киселини за разлика от растителните масла. Понякога наричат етеричните масла “есенции”. Есенцията е ароматната течност, която растенията произвеждат. Тя  се синтезира в малките косъмчета на повърхността на растението, но може да се образува и по-дълбоко, в дървесината и кората му. Част от растенията отдават своята есенция, след като бъдат откъснати.

Функционални свойства на етеричните масла

 (общи изводи за качествата им)

 1. Всичките етерични масла имат бактерицидно, противовъзпалително и антисептично действие върху организма на човека;
 2. Всичките етерични масла действат оздравяващо върху нервната му система;
 3. Всичките етерични масла се отразяват благотворно на емоциите и психическото здраве на човека;
 4. Всичките етерични масла притежават положителен и дерматологичен ефект, възстановяват и оздравяват кожата и косата;
 5. Всичките етерични масла обновяват механизмите на саморегулация в човешкия организъм;
 6. Всичките етерични масла имат биоенергийна ценност;
 7. 70% от етеричните масла отстраняват бързо дефектите на кожата и слизестите обвивки след изгаряния и травми;
 8. 65% от етеричните масла имат обезболяващи свойства;
 9. 60% от етеричните масла влияят положително върху състоянието и функциите на дихателната система;
 10. 50% от етеричните масла подобряват функциите и състоянието на кръвообращението;
 11. 40% от етеричните масла действат лечебно върху храносмилателната система;
 12. 40% от етеричните масла възстановяват функционалното и тъканното здраве на отделителните органи;
 13. 30% от етеричните масла отстраняват шлаките от организма и неутрализират отровите;
 14. 30% от етеричните масла възстановяват и повишават имунната защита в организма;
 15. 30% от етеричните масла оптимизират работата на жлезите с вътрешна секреция и подобряват хормоналния фон;
 16. 20% от етеричните масла имат антипаразитарна активност.