ЧУДОТО НА АЛКАЛНОТО ХРАНЕНЕ

лв.15,00

Описание

КАК ДА АЛКАЛИЗИРАМЕ ОРГАНИЗМА СИ

  1. Започнете деня си с една чаша вода с лимон

Вече изяснихме, че лимонът е алкализиращ плод] лимонената вода отлично алкализира организма и му помага да се очисти от излишните киселини. Смесете сока от половин лимон или лайм с две чаени лъжички мед и 200 мл вода. Изпивайте тази смес сутрин на гладно, за да заредите системата и измиете организма. Вместо лимонов сок може да се използва домашно приготвен ябълков оцет.

 

  1. Добавяйте сода в напитките

Добавете в 200 мл вода малко хлебна сода и пийте тази смес. Содата е особено полезна при хипертония и чести отоци. Можете да направите микс от две супени лъжици лимонов или лаймов сок и половин чаена лъжичка хлебна сода. След като престане да кипи, напитката се изпива.

  1. Пийте чиста вода

За да промием отделителната система, специалисти съветват да изпиваме 2-2,5 литра чиста вода на ден. Филтрираната вода има показател на рН повече от 7,5 и е допълнително обогатена с кислород, който помага да се неутрализират киселините в организма. Има и специални алкализиращи филтри.

  1. Яжте повече зеленчуци

Зелените подправки и зеленчуци отлично алкализират организма по естествен начин, благодарение на антиоксидантите, минералите, витамините и други полезни фитонутриенти. На първо място по способност за алкализиране са краставиците и целината. Те много бързо неутрализират киселините. Полезни са също цвеклото, броколите, белокочанното зеле, морковите, цветното зеле, цикорията, зеленият лук, копърът, зеленият фасул, морското зеле, марулята и салатите, гъбите, чушките, картофите, репичките, спанакът, ряпата, тиквата.