„ЯБЪЛКИТЕ И ЯБЪЛКОВИЯТ ОЦЕТ”

лв.10,00

Категория:

Описание

Три хиляди години пр.н.е. във Вавилон  съществували специалисти по оцета и маслото, които лекували  хората с тях от  много болести. По времето на походи римските легионери пиели вода с оцет; така утолявали жаждата си и се зареждали с енергия. Китайската медицина също широко използвала ябълковия оцет. В рецептурниците на много народи съществуват голям брой рецепти за лечение с това уникално лечебно средство.

РЕЦЕПТИ С ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

НА ПЕТЪР ДЪНОВ И ПЕТЪР ДИМКОВ

Рецепта на П. Дънов за лечение на артрит

Смесват се ябълков оцет, сол и етилов алкохол,  добавя се брашно и се  омесва тесто, което се разстила като мекица и с нея се бинтова възпалената става. Постепенно болката намалява,  след десет процедури болките отшумяват напълно. При ставни болести П. Дънов препоръчва всеки ден да се пие ябълков оцет.

Рецепта за лечение на главоболие на П. Димков

5-6 големи картофа се настъргват с кората, напръскват се с ябълков оцет и се оставят за 30 минути; след това се изцеждат,   изсипват се в торбичка от тензух и се налагат на главата по цялата обиколка на челото от веждите нагоре до края на тила. Отгоре  торбичката се покрива с  хавлиена кърпа, слага се вълнена шапка и се стяга с кърпа. Болният престоява с компреса  цяла нощ.