ТЪРСЕТЕ И ЧЕТЕТЕ БРОЙ 6 НА СПИСАНИЕ „КОМАНДОС“

СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ

Неотдавна в САЩ се появи книгата на Дейвид Айк – “Деца на матрицата”, който изследва илюминатите  няколко десетилетия. Писателят твърди, че ръководството на ордена и неговият вътрешен кръг не се състои от хора, а от рептоиди, които могат да приемат образа на хора. В книгата си  Айк посочва, че познава стотици очевидци, които са видели как тези същества се превръщали в хора и отново в рептилии. В момента Айк има много последователи.

Защо светът се гърчи в икономически кризи, локални и световни войни, смени на държавни идеологии и др. политически неуредици? Дали тези процеси са спонтанни и хаотични, дали са под влияние на абстрактни исторически закономерности или причината за тях е  активността на Слънцето,  или зад всичко това стои някаква могъща целенасочена сила? Напоследък все по-голяма популярност придобива гледната точка, според която зад повечето важни исторически събития се крие дейността на редица тайни, добре законспирирани общества. Най-влиятелното сред тях е тайнственият Орден на илюминатите.

Според някои конспиролози, които се базират на масонската легенда, историята на този орден е на повече от 6 хиляди години. Началото си орденът води от времето,  когато извънземни или странични сили предали  на шумерските жреци Книгата на Властта, изписана на камък. След шумерите легендарната книга била преписана от египтяните на папируси, които оттогава се пазят в най-строга тайна.

Срещат се и твърдения, че този таен орден от учени, които съхраняват тайните знания от простите смъртни, е съществувал още в античността и много известни днес древногръцки мъдреци влизали в него.

Специалистите свързват с илюминатите и т.нар. общество на филаделфите, разгромени от рицаря Гийо Де Ногаре, който разбил и ордена на тамплиерите. През 17 век филаделфите отново се появили в Англия, а след един век – във Франция, но там името вече било присвоено от една масонска ложа…

 

Полет и падение

 

Във втората половина на 18 век на историческата сцена излезли илюминатите на Вайсхаупт. Историческата наука свързва цялата илюминатска епопея с дейността на този баварски орден. Първите неофити били приети в ордена през 1776 г. Това били петима души; след три години вече имало четири отдела на илюминатите в баварските градове. В средата на 1782 г. орденът наброявал приблизително 300 души, две години по-късно – повече от 650. По това време илюминатите вече имали представителства  в редица германски държави, Полша, Австро-Унгария, Холандия, Дания, Швеция, Италия, Испания, Швейцария, Франция и Русия. Върхушката на ордена имала звучни псевдоними. Вайсхаупт се наричал Спартак, барон Книге – Фило, професор Уестенридер бил известен като Питагор, търговецът на книги Николай като Лукиан, каноникът Хертел като Марий…

Адам Вайсхаупт вербувал в ордена най-надарените юноши сред студентите си, а барон Книге – основно знатни, учени и благородни хора. Той успял да събуди тяхната вяра в реформирането на държавния строй тогава. Сред баварските илюминати били херцог Ернст Готски, херцог Карл Август Ваймарски, херцог Фердинанд Брауншвайгски, редица гьотингенски професори и дори известният педагог – Песталоци. Числеността на ордена стигнала до 2 хиляди души.

През 1784-86 г. баварските илюминати били разгромени; в Бавария бил издаден указ, който забранявал тайните общества. Франкмасоните и илюминатите закрили храмовете си. По време на обиските полицията открила в домовете на илюминатите прелюбопитни документи; станало ясно, че орденът бил финансиран от клана Ротшилд.

Според една от версиите, илюминатите се появили  в средните векове като тайно общество от учени, които водели борба срещу инквизицията; сред тях били Леонардо да Винчи и Галилео Галилей, Коперник и Исак Нютон.

 

Списък с най-могъщите илюминатски фамилии

 

На върха на илюминатите са 13  семейства; те са:

 

Астор, Бънди, Коллинз, Дюпон, Фримек, Кенеди, Ли, Онасис, Рокфелер, Ротшилд, Ръсел, Ван Дуйн и Меровингите

.

Меровингите е родът на всички европейски кралски фамилии. С този връх са свързани още четири семейства – Рейнолдс, Дисни, Круп, Макдоналд. Конспиролозите смятат за най-влиятелен в ордена клана на Ротшилд, който се отъждествята от т.нар. RT – Ротшилдов трибунал. Илюминатите възприемат Семейство Ротшилд като богове в човешки облик, а думата им за тях е закон. Днес пресата сочи за илюминати Дейвид Рокфелер, Збигнев Бжежински, Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Ричард Чейни, Доналд Ръмсфелд, Кондолиса Райс.

Под покровителството на Буш-старши работеше Пол Вулфовиц, който се смята за най-могъщото свързващо звено между правителството на САЩ и вътрешните кръгове на илюминатите. Сред илюминатите преобладават американците. Много конспиролози смятат, че цялото  образование в САЩ е дело на илюминатите и направлявали действията на най-напредничавите американци в борбата за независимост и изграждане на държавността в САЩ.

Думата “илюминати” в превод от латински означава “просветлени”. Според днешна информация днес те  са елитарен клуб с преплтени помежду си  финансови и олигархични кръгове. Те са строго разпределени по йерархичен принцип и контролират властта като истински кукловоди, във всички важни области на социалния и политическия живот. Организацията включва хора на много високи постове; те са много богати  и стоят над законите в държавите. В последно време илюминатите  наричат  себе си “Победния вятър на Морайя”. Днешните илюминати принадлежат към едно от 13-те най-богати семейства на планетата; те управляват света зад кулисите. Те са черната аристокрация, те вземат решенията, пишат правилата за президентите и правителствата. Корените им водят  дълбоко в историята и те добре пазят чистотата на кръвта си. Властта им е основана на тайното знание за икономическото могъщество. Илюминатите притежават световните банки, нефтения бизнес, най-мощните производствени и търговски организации. Техните хора са наводнили политическите структури и са купили повечето правителства. На банкнотата от един долар ясно се вижда пирамидата с всевиждащото око, която е символ на илюминатите и масоните;  в основата й се чете надписът „MDCCLXXVI“.

Това са латински цифри, еквивалентни  на арабското 1776. В тази година Адам Вайсхаупт основал ордена на баварските илюминати. В полукръга под пирамидата се намира надписът на латински «Novus ordo seclorum  – «Нов световен ред».

 

Печалби и цели

 

Крайната цел на илюминатите е създаването на Едино световно правителство и Нов световен ред. С тази задача те са близо до влиятелния британско-американски Комитет-300, който може да се разглежда като част от обширната илюминатна система. По същия начин очевидно в тази система влиза и масонската върхушка и намиращия се под контрола на Меровингите «Приорат на Цион».

През вековете илюминатите създаваха своите дъщерни тайни общества и организации и цели политически течения, сред които са баварските илюминати на Адам Вайсхаупт, филаделфите, франкмасоните, комунистите и фашистите.  Илюминатите  неведнъж са сменяли властта в отделни държави.

Те въвличат  народите в кръвопролитни войни, отново и отново извличайки печалби и движейки се към крайната си цел. Днес илюминатите, за да постигнат целите си,  имат следните приоритети: вземане под контрол на цялата външна и вътрешна политика на САЩ, пълно разрушаване на националното самосъзнание и националното достойнство във всички страни в света, разрушаване на религиите, особено на християнството, разпространение на религиозния екстремизъм, създаване на всеобща криза в световната икономика и раждане на всеобщ политически хаос, внедряване на агенти във всички правителства и целенасочена дейност за разрушаване суверенитета на страните отвътре.

 ТЕЛЕФОНИ: 02/957 40 12

 

 

 

 

 

Categories: Uncategorized