УЧЕНИ ИЗЯСНИХА КАК ДЪРВЕТАТА ВЛИЯЯТ ВЪРХУ ПСИХИКАТА НА ЧОВЕКА

Търсете книгата на издателство РАСПЕР – „БОЖЕСТВЕНОТО ВЛИЯНИЕ НА ДЪРВЕТАТА ВЪРХУ ЧОВЕКА“

Можете да я намерите в книжарници ХЕЛИКОН, СИЕЛА, БУКПОЙНТ и други по-малки книжарници, в книжните борси БУКТРЕЙДИНГ и БОЛИД – на щанда на издателство ДИЛОК, в нашата онлайн книжарница rasper-bg.com, в store.bg и другаде.

Биоенергийното влияние на дърветата върху човека е изключително силно. Дори малко парченце дървесина може да действа благотворно на човека и да подобри самочувствието му. Неслучайно друидите смятали, че на всеки човек отговаря определен вид дърво. Ако правилно се установи това съответствие, може да се коригира съдбата на човека и той да се излекува ефективно от тежки болести.

Дърветата лекуват психиката, нормализират работата на сърцето, стимулират обменните процеси в организма, спасяват от главоболие, намаляват последиците от стреса.

Големият български поет Атанас Далчев слагаше двете си ръце на кората на някои от дърветата в Борисовата градина и казваше, че дървото е източник на божествена енергия, която лекува не само тялото, но и душата на човека.

 

Учени изясниха, че хора, които живеят в местност, в която преобладават високи дървета, по-малко са подложени на стрес и имат по-добро самочувствие в сравнение с онези, които живеят в градове и села с ниска растителност. За това пише списанието на Американската медицинска асоциация – JAMA.

Учени от Австралия провели изследване и изяснили, че високите дървета въздействат благотворно върху психиката на човека и на самочувствието му. Според данните на това изследване хора, които живеят в местности, където преобладават храсти и ниска трева, много често страдат от депресии.

Изследователите от университета в Уолонгонг изяснили, че високите дървета снижават риска от депресивни и други психически болести.

В изследването участвали около 47 хиляди души в австралийския град. Авторите проучили какво влияние оказват различните видове насаждения върху здравето и настроението на хора

Categories: Uncategorized