„ТРЕТОТО ОКО: ТЕХНИКИ ЗА ОТВАРЯНЕТО МУ И РАЗВИВАНЕ НА ЯСНОВИДСТВО“

Търсете книгата на издателство РАСПЕР

Легендите разказват, че третото око било смятано за орган на човешката биоенергия (телепатия) и може да предава мисли на разстояние, да лекува болести, да влияе на гравитацията. Изследователи предполагат, че атлантите и лемурийците можели с един поглед да преместват огромни каменни блокове и да строят монументални съоръжения. Възможно е  чрез третото си око те да са се настройвали на честотата на полето на камъка и го завъртали така, че да противодейства на гравитацията.

Официалната наука отъждествява третото око с епифизата (пинеалната жлеза, която има формата на шишарка, разположена в междинния мозък, между двете мозъчни полукълба); епифизата е последната открита жлеза в ендокринната система на човека; според окултните разбирания тя възприема енергията и информацията пряко, а не чрез сетивните органи…

Третото око? Какво представлява то и как можете да го отворите, ще научите от тази книга.

Тайната на третото око привлича хиляди хора, но само единици могат да активизират шестата чакра и да я използват за некористни цели. Според езотерици нашата пророчица и лечителка Ванга имала трето око. Тя силно впечатлила навремето директора на Института за мозъка – Наталия Бехтерева.

Античните философи вярвали, че третото око е връзката на човека с висшите сили. Били убедени, че благодарение на него избрани получавали способността за ясновидство, а други – тънка интуиция.

Леонардо да Винчи, който сериозно се занимавал с анатомия и препарирал трупове, твърдял, че в човешката глава има свързани с очите специални сферични зони. Една от тях – „камерата на здравия смисъл“, е място, което обитава душата и отговаря за общуването с Бога.

На Изток по времето на сакрални обреди между веждите и досега рисуват око или точка. Тя имитира прозорец, през който влиза потокът космическа енергия.

Главата на статуите на Буда често е украсена със скъпоценен камък в зоната между веждите.

Трето око е открито дори на Големия сфинкс в Египет.

Някои видове гущери, които обитават Нова Зеландия, под прозрачна пластина имат истинско трето око.

Измрели рептилии имат трето око на темето.

Учени също се съгласяват с твърдението, че човекът е имал трето око, но постепенно то престанало да се развива и се превърнало в епифиза – шишарковидната жлеза, разположена дълбоко в мозъка. Тази жлеза е удивително подвижна; тя може да се върти подобно на окото и да улавя светлината.

Подобен орган в рептилиите според биолозите улавя електромагнитните излъчвания, увтразвука.

Епифизата ръководи смяната на сън и бодърстване; от нея зависи продължителността на живота ни. Хормоните, които тази жлеза синтезира, отговаря за подмладяване на клетките в организма.

Според източната философия третото око имало друго преназначение – да вижда миналото и бъдещето, да приема информацията от Космоса, да изпраща мисли на огромни разстояния. Учените изучавали епифизата като орган на телепатията.

Някои физици смятат, че третото око е шестото чувство, свръхчувствителните способности, особеното свойство на човешкото съзнание да вижда невидимото, да познае непознаваемото, да чувства на разстояние или извън времето. Тази способност се е развила още у древния човек, който трябвало да оцелява и безсъзнателно да предвиди опасността, да избегне срещите с дивите зверове, да избегнат природните стихии.  С времето при повечето хора това качество се притъпило.

Легендата разказва

Много отдавна всичките хора, мъже и жени, умеели да се възползват от третото око. В тези времена хората ходели по земята и живеели сред хората. При хората се родила илюзията, че те не са по-лоши от боговете, и пожелали да ги избият. Хората не разбирали, че онова, което имат намерение да извършат, боговете веднага са го разбрали. За наказание боговете затворили третото око на хората. Оттогава в течение на много векове ясновидският дар останал у малцина. Онези, които се раждали с него, можели да го развиват и засилват  благодарение на трепанацията на черепа.

 

 

Categories: Uncategorized