НЕПОБЕДИМИЯТ СПЕЦНАЗ

Разпродажба!

лв.16,00 лв.12,40

Описание

СПЕЦНАЗ! Доскоро тази думазвучеше почти магически. Днес митовете са по-малко от истината, а тя е, че руските специални части нямат равни на себе си. Било на състезания, било в реалния бой, те винаги са непобедими.

В тази книга ви представяме  най-известните специални части на Русия, повечето от които са почти легендарни. Разбира се, списъкът е много голям и ние не успяхме да разкажем за много спецчасти поради факта, че не са огласени пред широката общественост. Целта на книгата не е да направи енциклопедично представяне на специалните части, а да покаже на българския читател, че Русия е велика страна, която развива държавността си и в условията на демокрация. Тя държи на своите въоръжени сили, на своя спецназ, на отделния боец. През 90-те години процесите на ликвидация, преструктуриране и пререформиране засегнаха  армията, министерството на вътрешните работи, контраразузнаването,  вътрешни и гранични войски. Много от създадените преди промените специални части бяха разформировани, преминаха под друго командване  или се промени статутът им. В същото време Русия беше разтърсена от междунационални конфликти, в страната бяха извършени кървави терористични актове. Правителството на Русия, ФСБ, министерството на вътрешните работи и командването на въоржените сили разбраха, че  специалните части са нужни. И армията, и министерството на вътрешните работи, и флотът, и военновъздушните сили създадоха свои спецчасти. Много от тях получиха първото си бойно кръщене в размирните републики.

Нека тази книга не звучи като реклама на руските специални части и на Русия, но ние като българи има какво да научим и от какво да се поучим.