АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ: МЕТОДИ ЗА АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА

лв.15,00

Описание

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КИСЕЛИННО-АЛКАЛНОТО РАВНОВЕСИЕ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА АЛКАЛИЗИРАМЕ ОРГАНИЗМА СИ

Физиолозите откриха още една причина за болестите при човека – прекомерното закисляване на организма – хроничната ацидоза.

Алкализирането на организма, т.е. обогатяването му с алкали, е важно в съвременния живот, когато екологичните фактори са крайно лоши. Когато към тях се добави небалансираното и невинаги здравословно  хранене, което е характерно за много хора, замърсяването на организма с медикаменти и вреднитe  навици, ще получим набор от токсини и шлаки в нашия организъм. Киселинно-алкалният баланс осигурява нормална обмяна на веществата в него. Ако съдържанието на киселините надхвърля алкалните вещества, попадайки с кръвта в различни органи, те разяждат тъканите, потискат активността на ферментите, организмът става уязвим на различни инфекции, появяват се и се размножават размножаването  ракови клетки.

Учени твърдят, че 99% от хората над 30 години, които живеят в промишлените градове, имат скрит възпалителен процес в организма, който може да създаде много проблеми със здравето им –  от обикновената простуда до тежки болести. Това означава, че техният организъм вече е достатъчно закислен и това създава условия за възпаления и заболявания.

Някои от най-натрапчивите  симптоми на ацидозата са напрежение в шийните и раменните мускули, горчив вкус в устата, сив налеп на езика, прилив на кръв към лицето, тъмни кръгове под очите, киселини в стомаха, болки в корема, гадене и запек.