ДЖИНДЖИФИЛЪТ: УНИВЕРСАЛНОТО ЛЕКАРСТВО

лв.15,00

Описание

В джинджфила са открити повече от 400 полезни компонента.

Той е богат на леки въглехидрати, съдържа малко мазнини и всичките са полезни, целулозата в него подпомага храносмилането, а съставът му от минерали и витамини е много богат. Джинджифилът съдържа много калций, натрий и цинк, малко желязо и магнезий в достъпна за организма форма, алуминий, манган, хром, германий, аспарагин, фосфор, силиций, калий, линолева, каприлова,  олеинова мастна киселина и никотинова киселина и хранителни влакна, богат е на витамините от група В, аскорбинова киселина, ретинол, етерични масла и аминокиселини – лецитин, изолецин, лизин, валин, трионин, триптофан и фенилаланин, на които дължи целебното си дейстие.

Джинджифилът съдържа почти всичките витамини от групата В, нужни за нормалната работа на сърдечно-съдовата система; витамин С е главният защитник на организма срещу простуда и вируси, витамин Е е ценен антиоксидант, който защитава клетката от канцерогени и токсини, важен и за кожата, калий, който  нормализира водния баланс в организма; калцият, магнезият, мангаът и фосфорът запазват здравината на костите и зъбите.

Благодарение на този полезен състав джинджифилът притежава противовъзпалителни, болкоуспокояващи, разреждащи, ветрогонни, антиоксидантни, успокоителни и тонизиращи свойства. Той укрепва имунитета и защитава организма от паразити.

Джинджифилът  активизира храносмилателния процес, подобрява апетита и производството на стомашен сок, което е актуално при дисбактериоза и гастрит с понижена киселинност. Лекарствените настойки от него се пият преди ядене. Това помага за очистването на стомаха от натрупаната в него слуз и укрепва клетките на черния дроб.