ЗЛАТНИТЕ ЗЪРНА НА БОГА. СЪВЪРШЕНИТЕ ХРАНИ-1

лв.12,00

Описание

Навярно няма читател, който да не е запознат със сентенциите: “Човек е това, което яде!” или: “Вашата храна е вашето лекарство!”. Но едва ли знаем достатъчно за полезните, съвършените храни, които биха ни дарили със здраве и дълголетие. Повечето от тези храни, които в тази книга условно ще наречем “златните зърна на Бога”, растат в градината ни или в най-лошия случай са абсолютно евтини и достъпни.

Ще ви запознаем с някои от тези храни, с техните полезни свойства и с начина им на използване. Разбира се, освен изброените в тази книга има още стотици и хиляди “златни зърна на бога”, за които ще ви разкажем в следващи наши книги.

Познаването и използването на тези храни е гаранция не само за здраве и дълголетие, но и за един щастлив и хармоничен живот. Те не само че заместват скъпите и много често безполезни лекарства, но и ни даряват с жизнено важни витамини, мазнини и аминокиселини.

Тази книга ще ви памогне да направите вашия избор, да се научите как да ги приготвяте и консумирате, така че не само да са полезни, но и да са вкусни. Тези “прости” храни са истинско богатство, което можем да притежаваме, ако сме информирани. Мнозина от вас са плевили в градините си неизтребимия щир и са го изхвърляли на боклука като ненужен бурен. Но аз помня, че моята баба го кълцаше за пуйките и казваше, че е много силна и полезна храна. От него тя приготвяше супа и чакаше с нетърпение да дойде пролетта и да се появят първите кълнове щир. Оказва се, че щирът, или амарантът, не е безполезен бурен, както си мислят мнозина, а е едно от най-златните “златни зърна на Бога”.

Пламен Григоров