КАНЕЛАТА: ОГНЕНАТА ПОДПРАВКА

лв.10,00

Описание

Полезните свойства на канелата били открити от португалски изследователи през 1536 г., когато открили растението на остров Цейлон. Техният пример бил последван от англичаните и холандците, но канелата вече се отглеждала на много места на земята, затова никой не успял да създаде монопол от нея.

Няма човек, който да не знае, а и изследвания го доказват, че канелата е полезна при диабет и може съществено да намали кръвната захар, но става дума за цейлонската канела, а не за касията, която се продава в България.

Канелата придава на всяка ароматна композиция топъл и чувствен оттенък. Парфюмерите добавят канела в парфюмите от т.нар. източен тип; тя може да даде оттенък на друг аромат, и да го превърне в по-пикантен.

Тя зарежда организма с огромно количество витамини и разнообразни микро- и макроелементи. Употребявайки я, ние можем да подобрим здравето си.

Канелата съдържа вещества, които се отразяват благотворно на целия организъм. Сред тях – етерично масло, дъбилни вещества витамините А, С, К, Е, РР, В – без В12, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, мед, фосфор, цинк, селен, манган, антиоксидантите полифеноли. Една чаена лъжичка смляна канела съдържа толкова антиоксиданти колкото една чаша черни боровинки.

Витамините А, В и С в състава на канелата влияят благоприятно на работата на стомаха и червата, укрепват защитните свойства на организма и водят до обновяване на клетките му.

Калцият в канелата оказва положително влияние на костната система, сърцето и кръвоносните съдове в организма.