ОРЕХИТЕ: ПРАЗНИКЪТ нА МОЗЪКА

Разпродажба!

лв.15,00 лв.12,00

Описание

В китайската медицина орехови се употребяват при бъбречно-каменна болест, в Англия – при диабет и склероза, в Таджикистан – при болести на стомаха; за целта смесват счукани ядки, смокини и светли стафиди.

Руски знахари препоръчват орехи при язвени колити, когато се налага да се спазва диета няколко месеца; изяждат се по 2-3 ореха на ден. Подобрението настъпва след месец, а след четири месеца – пълното оздравяване.

В древността орехите били смятани за основно средство за предпазване от силни отрови.

3-4 ореха с една лъжичка мед е чудесна вечеря и средство за борба с главоболието, безсънието, склерозата. Но ако се изядат повече от пет ореха, човек може да получи главоболие и спазми на съдовете.

Орехите съдържат много целулоза, което води до усилване перисталтиката на червата. Препарати от ядки се използват при отравяне с живак. Употребата на орехи зарежда организма с витамини, които той изразходва цяла година; те обогатяват  организма с йод, което е много важно,  когато се изострят хроничните заболявания.

Орехите са ценен и основополагащ строителен материал за функционирането и формирането на клетките на мозъка, костите и нервните клетки.