ОТ 1. 12. 2021 Г. НА КНИЖНИЯ ПАЗАР ТЪРСЕТЕ КНИГАТА „РЕЦЕПТИ ЗА МЪЖКА ПОТЕНТНОСТ И ЗДРАВЕ“

Разпродажба!

лв.18,00 лв.15,00

Категория:

Описание

БИЛКАТА БАБИНИ ЗЪБИ –  ПРИРОДНИЯТ АФРОДИЗИАК

 

Сред народа я наричат  бабици, бодланка, иглици, гъскини зъби.  Различните народи са й дали различни имена –  “котешка глава”, “бикова глава”, “дяволски тръни”, “дяволска мигла” и др.

В продължение на много векове билката бабини зъби се използвала за лечение. В Древна Гърция тя е прилагана като  диуретик и тонизираща напитка. В Индия – като антисептик. Китайците смятали “бодливата лоза”, както наричали билката, за универсално лекарство за бъбреците, черния дроб и сърцето. На Балканите  го използвали като лек при мъжко безплодие. Коренът и плодовете на бабини зъби били използвани и в аюрведа. От дълги години хората  използвали това растение за различни лековити ефекти, включително за повишаване на либидото, поддържане на уринарния тракт здрав и намаляване на отоци.

В САЩ научават за бабини зъби през 80-те години на ХХ век, когато известни китайски лечители публикуват трудовете си, посветени на китайските билки и техния химичен състав. Тогава Tribulus Terrestris става известна и на Запад, а препаратите, съдържащи билката, започват да се използват като лекарства. Фармаколозите започват да обръщат специално внимание на това растение и има много причини за това. Лечебните свойства на трибулус са невероятни, защото засягат цялото тяло. През последните десетилетия билката придоби популярност като хранителна добавка и се предлага в различни форми – таблетки, прахове и течни екстракти.