СТАЛИН: САТРАП, ШАМАН ИЛИ ГЕНИЙ

лв.15,00

Описание

Йосиф Висарионович познавал сакралните тайни на белите шамани и свещените места.

Отговорът на въпроса “Кой е Сталин?”, задължително минава през обекта “Мъртвият път”, който е мостът към тайнствената Северна цивилизация – Хиперборея, към света на влъхвите – белите шамани.

Хиперборея е древна северна страна, в която живеел древният народ хиперборейци. Думата “Хиперборея” – в превод от древногръцки означава “зад Борей”, “зад северния вятър”, “страна на ветровете”; Хиперборея според древногръцката митология  наследила традициите на Древна Гърция. Източници определят местоположението на тази цивилизация в Гренландия, недалеч от Уралските планини, на Колския полуостров, в Карелия, на Таймирския полуостров; според една от версиите Хиперборея се намирала на остров, който потънал в Северния ледовит океан.

Доскоро почти никой не беше чувал за свръхсекретния обект “Мъртвият път”, с изключение на хората от Красноярския край; там  почти всички местни хора знаят за странните релси на този път, за необяснимата му секретност и икономическо безсмислие, за странния му маршрут, за контингента от строители, за всекидневните обаждания на Сталин до ръководителите на строежа.

За много хора “Мъртвият път” е само една железопътна магистрала, която минава край Полярния кръг…

Защо на “Мъртвия път” монтирали изкривени релси, извлечени от зоната на боевете по времето на войната, и защо било нужно от дефектни парчета желязо да излеят стандартни релси?

Истината за “Мъртвият път”

“Мъртвият път” е действително обект, на който при Сталин е даден статутът на “секретен”. Дължината на “строеж 503” и “строеж 501” е общо 1200 километра. Този обект е строен не просто при Сталин, а от самия Сталин, който всеки ден се обаждал, разпитвал за свършеното, интересувал се от темповете на строежа, коригирал маршрута; вождът не можел да произнесе на глас израза “свещеното място на Девата – Варга”, но искал пътят да мине точно по тези места.

Смисълът на този маршрут, на обекта “Мъртвият път”  е  Светът на Девата – изконната вяра; той свързва свещените за руския народ райони в Сибир.

Писателят Алексей Меняйлов твърди, че Сталин бил толкова навътре в тънкостите на техническите проекти, че предизвиквал учудване дори у техническите специалисти.