ХОРМОНИТЕ: СЕКРЕТНИЯТ КОД НА ЗДРАВЕТО

лв.15,00

Описание

Í

Ние постоянно се стремим да научим нещо ново за нашия организъм, усъвършенстваме знанията си за него и все повече се убеждаваме, че той е чудо на природата, или на Твореца. Едва ли човек се сеща, че е богат, защото в кръвта му са разтворени 0,2 милиграма злато, или че човешката ДНК е подобна на ДНК на банана… Съществуват много открития за човешкото тяло, които ни заставят да благоговеем пред онова, което ни е подарил Творецът.

Човешкият организъм е свещен и съвършен. Всяка секунда в него протичат стотици жизнено важни процеси. Човешкото тяло всеки ден извършва чудеса. Мозъчните нервни клетки външно приличат на устройството на Вселената, затова е вярно твърдението, че мозъкът е нейно подобие.

Една от съвършените системи в нашия организъм е хормоналната система. Малко хора обаче знаят, че от хормоните зависят нашето здраве, външен вид, апетит, сън, воля, настроение, поведение и дори интелектът ни. Те участват във всичките жизненоважни за организма ни процеси. Хормоните влияят върху растежа, развитието, размножаването, обмяната на веществата,  психическото състояние  и върху много други процеси в нашия организъм.