ЧЕРВЕНИТЕ БАРЕТИ. ТАЙНИТЕ НА ВРАНЯ

лв.15,00

Описание

Ето, че неусетно изминаха 17 години от първото издание на тази книга. Оттогава досега за командосите с червени барети се изписа и изговори много, но като че ли тази малка книжка, която “отвори” вратите на поделението във Враня, остава любима на хиляди читатели. Дори със своята непълнота и своето несъвършенство тя привлича читателите, защото е истинска. Защото е първата светлинка, която освети делото на стотици истински мъже и българи, делото на “Червените барети”, на антитерористите от Враня.

Тази книга нямаше да е възможна без сърцатото съдействие на бившите командири на СОБТ – полковниците Васил Велков и Нено Ганчев. Със своите спомени те наляха основите при списването на историята на Специализирания отряд за борба с тероризма. Безценни бяха и разказите на бившия заместник-командир на отряда и ръководител на първата антитерористична операция, офицера от запаса Георги Маринов.

Своя неоспорим принос за създаването на тази книга имат тогавашният командир на СОБТ – полковник Филко Славов, и неговият заместник – полковник Георги Узунов.

Не на последно място книгата видя бял свят благодарение на помощта на Съюза на бившите барети, ръководен от офицера от запаса Николай Тодоров.

Второто преработено издание на “Тайните на Враня” излиза в годината, когато се навършват 35 години от създаването на СОБТ; тя е своеобразен подарък  за всички служители на поделението във Враня през тези години.

 

Пламен Григоров